27-02-2020

Dit barns søvn

Tilstrækkelig søvn et vigtig for børns velbefindende og udviling. For lidt eller for dårlig søvn kan hæmme barnets vækst, immunforsvar, koncentration og indlæringsevne. Hvis barnet er frisk og udhvilet  om morgenen og i løbet af dagen har det fået søvn nok.

Læg barnet til at sove på det rigtige tidspunkt. Det rigtige tidspunkt er når barnet er træt MEN ikke OVERTRÆT. Barnet skal være mæt, tryg og rolig for at kunne falde i søvn. Små børn har nogle gange svært ved at falde til ro, det er meget almindeligt og er ikke fordi barnet er " forkælet" eller at i griber det forkert an, nej det betyder at barnet har noget det vil fortælle jer og har derfor brug for jeres ro og nærvær for at det selv kan falde til ro.

En god ide, kan være et putteritual...

Det skal nemlig forberede barnet på at nu skal det sove. Det skal være HYGGELIGT og ikke tage for lang tid, højst 10 minnutter, hvis det bliver for langt tror barnet at nu skal vi lege og i forældre får mindre lyst til at gennemføre ritualet, hvis det tager alt for lang tid.

Børst tænder, læs en lille godnat historie eller syng en vuggevise gerne den samme hver aften.

Dæmp lyset, skru ned for lyd og aktiviteter i god tid så der er en tryg, stille og rolig aften.

De færeste børn falder i søvn med det samme så efter putteritualet kan i sidde og holde jeres barn i hånden, det giver barnet mere tryghed og det falder hurtigere i søvn og i viser barnet at nu skal det sove. I kan også vælge at gå ud af rummet efter putte ritualet, men nogle børn føler sig tryggere ved i er der til de sover. Tal  med hinanden om, hvad i mener er bedst for jeres familie. Sommetider skal der noget helt helt andet til :-)