04-02-2020

Et skridt til et sundere og stærkere barn

 

 

Fordøjelse

Inden man får børn er det nok de færsete der går og taler om prutter og bæh, men når barnet er født og og har haft sin første afføring, begynder samtalerne med venner, familie og i mødregruppen og handle om emnet fordøjelse, ja når de starter her i dagplejen fortsætter det ofte et langt stykke hen af vejen, der tales om lugt og konsistens, hvor ofte og ikke mindst, hvor meget 😊 En god fordøjelse er vejen til al sundhed, et stærkt immunforsvar, det gælder både for børn og voksne.

Ca. 70% af vores immunforsvar sidder i fordøjelsen. Tarmens bakterieflora har en stor betydning de er involveret i de signaler der går ud til stort set alle kroppens celler i hormonsystemet og nervesystemet. For at fordøjelsen skal fungere optimalt skal det være balance mellem gode og dårlige tarmbakterier, der skal være flest af de gode bakterier. De gode bakterier kendes som mælkesyrebakterier. 
spis mange fibre i form af grønt, frugt og fuldkorn. spis evt. mad med indhold 

A38, Acido som er gode for tarmfloraen og dermed immunforsvaret. Først og fremmest styrker du dit barns fordøjelse ved at spise sundt. Det vil sige groft, grønt og sunde fedtstoffer, små børn må også gerne spise smør. Der kan også købes et kost tilskud med gavnlige tarmbakterier som støtter fordøjelsen. Undersøgelser viser at probiotika styrker børns immunforsvar.