Indkøring i pasningsordningen..

Hjemlig hygge , tid og overskud…

Den gode start på BørneLivet !

De fleste forældre ser med en vis uro frem til, at deres barn skal til at starte i vuggestue, dagpleje eller privat pasningsordning. I mange tilfælde er det første gang, at barnet skal være væk fra sine trygge omgivelser og passes af en anden i længere tid. Det indbefatter at i forældre må give slip på barnet og overlade det til et fremmede menneske i ikke kender særligt godt.

Indkøring er ikke kun for barnets skyld. Mor og far skal jo også lære at gå i dagpleje/pasningsordning.

En god begyndelse i pasningsordningen er guld værd for et trygt liv hjemmefra. Det er vigtigt for jeres lille barn at bygge bro mellem de to verdener, der nu bliver barnets virkelighed : hjem og familie på den ene side og pasningsordningen på den anden side. Hverdagen for et lille barn skal helst være forudsigelig. Efter den første uge, bør barnet helst afleveres og hentes på nogenlunde samme tid hver dag. For at opnå en fast rutine i indkøringsperioden er det derfor en god ide at barnet kommer dagligt i pasningsordningen.

 Den bedste start ved indkøringen :

For både forældre og barn er det første farvel svært !

Brug tid på at besøge pasningsordningen, spørg løs, hvis i har spørgsmål. Det er vigtigt at i forældre øver på at give slip på barnet, selv verdens bedste pædagog, dagplejer eller børnepasser kan ikke gøre barnet trygt, hvis i ikke er klar til at give slip på jeres barn. Barnet fornemmer straks jeres usikkerhed.  Det er helt normalt at barnet den første tid reagerer med gråd og fortvivlese. Det har jo endnu ikke fået den erfaring, at mor eller far kommer tilbage igen og henter det. Øv jer, før barnet starter i pasning ved at sige farvel og goddag til barnet, når en af jer går, f.eks. hvis i skal ud at handle. Træn med at sige :" farvel, mor skal ned at handle, jeg kommer snart igen etc "øv den så tit i har mulighed for det.

Græder barnet når du går ud af døren så Lyt ved vinduet eller døren når du er gået ud, det må man gerne, så vil du finde ud af at barnet holder hurtigt op og nu er klar til en dejlig dag i pasning. I er altid velkommen til at skrive og spørge hvordan barnet har det i løbet af indkøringen så sender jeg et billede eller en lille video til jer, for det er lige så vigtigt at i forældre er trygge og rolige når i har afleveret jeres guld til mig og i skal videre på arbejde. 👍

Fortæl mig om dit barn. I starten er det jer forældre der kender barnet bedst. Hvad kan dit barn lide, hvordan oplever du barnet ? Har barnet specielle kendetegn eller særlige hensyn jeg skal tage dit barn  f.eks. om barnet har allergi eller andre lidelser, hvordan er barnets temperament ?