Tanken bag...

NATUREN ER VORES LEGEPLADS...

 

At være et trygt og roligt pasningstilbud der kombinerer det bedste fra institutionsverdenen og familielivet.

Et nært pasningsmiljø med børn i en lille gruppe på 3 børn. Da jeg har den daglige kontakt med en lille børnegruppe har jeg optimale muligheder for at inspirere og stimulere børnene i deres leg og udvikling. Den lille gruppe sikrer at jeres børn bliver hørt og set. Jeg har rig mulighed for at skabe en dag fuld af nærhed, omsorg og opmærksomhed. En børnegruppe i balance.

Mit mål er at være det helt særlige sted, hvor i forældre har den helt rigtige fornemmelse i maven når i afleverer jeres barn til mig. Jeg bestræber mig på at børnene skal føle at det er deres " andet hjem " deres særlige sted, hvor de hurtigt bliver en del af familien, derfor er de også med til at hjælpe med små daglige gøremål som f. eks. at handle ind, dække bord, hænge vasketøj op osv, De små poder elsker det og vokser en halv meter af stolthed når de har hjulpet. Børnene har i gruppen meget gavn af hinanden, de store glæder sig over at være de store og kunne hjælpe de små, noget de går virkelig højt op i, det er simpelthen så fantastisk at opleve det og se dem vokse med opgaven. Omvendt beundrer de små børn de store og kopierer alt hvad de gør.

 

Aktiviteter :

Naturen - medlem af De Grønne Spirer !

Vi tager tll skov og strand, til mølledammen eller ned til søen, hvor vi ser på svaner og heste på marken,I skoven finder vi brombær og smager på, vi plukker hyben, blommer og nødder, samler kogler og sten fra stranden, bygger huler, studerer krible krable dyr, snegle og meget meget andet. Ved stranden sopper vi og fanger muslinger, samler sten. Vi finder mange ting i naturen. Tingene bliver taget med hjem så vi kan lave alt muligt kreativt ud af det. Om efteråret flyver vi sommetider med drager nede på marken. Vi laver dekorationer til forår og efterår af ting vi samler. Vi elsker naturen og det meste af det vi laver har på en eller anden måde med natur at gøre.

Vi bruger naturen som motorik bane, legeplads, stranden er verdens største sandkasse og sand og små sten mærkes under de små fødder. Vandet kan man også lige stikke fusserne i og mærke. Vi mærker vinden på vores kinder, dufter til blomsterne, lærer om farver og former i de 4 årstider osv. 

Vores have :

i vores have har børnene deres egen lille urtehave, som de passer, vander og plejer. Vi har tomat planter, jordbær og forskellige ting hvert år som de selv passer. De elsker at se det hele vokse og modnes for tilsidst at få lov at plukke og spise det.

Nogle gange har vi sat kartofler rundt om i haven, det har været et stort hit, når de har fået lov til at grave de små fine kartofler op af jorden og spise dem ved middagsbordet.

Vi sår karse, vi laver grød af de æbler vi samler i haven. Vi har både æble og pæretræer derude. Ja kort fortalt, bliver jeres børn små gartnere her i dagplejen...gulerødder og radiser sår vi også så vi lærer alt om ( fra jord til bord )

Derudover :

Vi synger, danser, spiller på instrumenter, leger yoga, læser historier, bager, laver mad, laver masser af fis og ballade og uddeler tusindvis af kys og kærlige kram...