NATUR/Udeliv

 Naturen bliver en del af børnenes hverdag, hvor vi beskæftiger os med de 4 årstider forår, sommer, efterår og vinter og meget andet.

Vi er medlem af friluftsrådets Grønne Spirer !

 

Ude børn er sunde børn. Undersøgelser viser, at børn udvikler sig fysisk, mentalt og socialt i naturen. Ingen indendørs redskaber kan erstatte de kropslige udfordringer og sanseoplevelser uderummet byder på. Derfor har jeg valgt at Sasas BørneParcel skal være medlem af de Grønne Spirer, hvor vi flere gange i året får tilsendt materialer og gode råd og forslag til, hvad vi kan lave i naturen. I naturen bruger vi alle vores sanser, dufte, lytte, smage, se og naturen er den største motorik bane af alle. Indimellem tager vi til skov og strand. Hvis vi ikke leger i haven, planter, sår og høster vi i haven, det kan være tomatplanter, krydderurter, sætte kartofler og meget andet. Børnene lærer hvor maden kommer fra. Det det største hit når de selv er ude at grave kartofler op som de selv har sat og de kan spise dem til vores middagsmad. Jeg arbejder med de 6 læreplaner som vi bl.a også kommer rundt om i naturen. Ting samles og tages med hjem til vores kreative dage...

Giv jeres børn tøj på der gerne må blive beskidt, der leges også med mudder, kravles på bakker og klatres i træer, en fantastisk måde at styrkes mottorikken, det sociale samvær, sproget, traditonerne mm.