Indkøring / den gode start

De fleste forældre ser med en vis uro frem til, at deres lille barn skal starte i vuggestue eller pasningsordning. Det indbefatter at man som forældre må give slip på barnet og overlade det til mennesker man ikke kender særlig godt. En god begyndelse i pasningsordningen er guld værd for et trygt liv hjemmefra. 

I skal som forældre øve jer på at give slip på jeres barn,  inden i starter i pasningen, lad bedsteforældre eller venner passe barnet engang imellem, så både i og barnet har prøvet hvad det vil sige. Selv verdens bedste børnepasser kan ikke gøre barnet trygt, hvis forældrene ikke er klar til at give slip på deres barn.

Sæt tid af...

For både forældre og barn er det første farvel svært, sæt derfor god tid af til indkøring. Når barnet indkøres er det helt normalt, at det reagerer med gråd og fortvivlelse, barnet skal lige lære at mor og far kommer tilbage igen og henter det. Nogle børn er meget hurtige til at falde til andre har måske brug for 2-3 uger.

Det er vigtigt at man ikke trækker afleveringen ud i langdrag - kom ind og tag overtøj af barnet stille og roligt, ræk barnet over til mig og sig hej hej, nu kører mor på arbejde, og gå så stille og roligt ud af døren mens du vinker. Begynder barnet at græde skal du ikke gå tilbage, barnet stopper som regel kort efter når forældre er ude af syne.